Thursday, October 11, 2012

Takoyaki @ Giant U Mall

Assalamualaikum

Korang pernah makan takoyaki tak? Tak pernah? Haa, meh sini nak kobar. Takoyaki ni i pun baru kenal dua tahun ++ belakangan ni, kira baru kenal lagi. Itupun sebab kawan-kawan lah duk bising-bising pasal takoyaki ni sedap. I ni kan pantang sikit dengar makanan-makanan sedap ni, memang jenis tak sabar nak rasa. Padahal selalu jer lalu kat gerai ni dalam U Mall tapi tak pernah nak singgah. Lepas kawan bagitahu kat mana, terus pergi cari dan melekatlah sampai ke sekarang ni.
Takoyaki. Makanan orang Jepun kan. Tapi i tak minat sushi. Tak tau kenapa tak selera dengan tekak i, nasib takoyaki ni bolehhh... Sedap sangat.!
Cenggini lah. Ada mayonis, ada kicap air eh? ada bebola apa tah, macam isi ayam, udang, sotong semua ada, pastu benda-benda kering kat atas tu. Apa tu ek, tak tahu tapi sedap.
Very delicious. Kenyang sangat makan 4 biji ni. Harga pun ok RM3.50.
@Giant U Mall, menikmati Takoyaki.

Ayuh korang cuba memang best dan boleh bawak mimpi. Haha, aku la tuh sampai mimpi makanan.!

11 comments:

  1. my favorite too!!!!!! sgt sgt sedap!
    didiey suka chicken n cheese :)

    ReplyDelete
  2. takoyaki ne sedap..kat sini RM3.50 tuk 3 je..urm ;(

    ReplyDelete
  3. Penah tengok cara pembuatan takoyaki dr jepun. Berteriak jap hati nak makan benda nih... *memang sedap pun. semua makanan jepun halal sy makan* :D

    ReplyDelete
  4. Ala.. nak jugak skit... Belum penah rasa lagi.

    ReplyDelete
  5. takoyaki?? kenapa saya tak pernah tau makanan ni?? adeh..teruknya saya ni..hehehe

    ReplyDelete
  6. xpnh try pon...dah final year kat utm ni..adeh..nk try ar beli nnt...

    ReplyDelete
  7. sedap eh errah..?
    sini xde lagi la jualll....
    nakkk..!
    selera mkn dah dtg blik ni...hihih

    ReplyDelete
  8. Tak pernah try lagi, tapi nampak macam sedap. Harus cuba ni...

    ReplyDelete
  9. Baca kat satu blog tu, you ada ekzema ye? Hope it is getting better...
    Ekzema anak saya dah terkawal tanpa penggunaan sebarang ubat. Saya mengamalkan management menggunakan cara secara natural menggunakan beberapa produk seperti MooGoo, Buds, ScratchMeNotSleeves, Mattress Encasements, Soap Nuts dan sebagainya. Di kongsi bersama 1088 lebih parents di support group kami di Facebook. Untuk maklumat lebih lanjut sila ke Natural Remedies for Asthma, Allergies & Eczema Support Group

    ReplyDelete
  10. mmg sedapkan errah~ :)

    tp, saya tgk skang ni cina je yg buat, takut nak beli dah..dulu org islam yg buat..huhu~

    ReplyDelete

Thanks for Comment