Friday, July 6, 2012

Shopping Tudung RM4 di Pasar Pagi Sungai Tiram,Ulu Tiram, Johor

Assalamualaikum
Lama tak tempek gambar syok sendiri kan..:)

Hola everyone..Start from tonight, i berazam at least i must update my lovely blog 1 HARI 1 ENTRY...Wahhh..macam konsep 1 DAERAH 1 INDUSTRI la plak kan..hehe

Ok, before i pulang kampung about two weeks ago, i dan family pergi singgah dekat area Pasar Pagi dekat Sungai Tiram, Johor..I nak bagi direction dari JB pun tak tahu sebab i dari rumah kazen..Masuk simpang simpang tu..haa..poning...
 Nama pun musim DURIAN kan..wajiblah jumpa dekat mana-mana jer..
 Keropok keping, budu, cencalok pun ada..Tak payah tunggu nak pergi Kelantan Terengganu dan Melaka dah sekarang
Mostly dekat sini memang kebanyakan gerai menjual tudung dan pakaian-pakaian wanita lah..So,jika anda perempuan anda memang akan rambang mata tengok tudung-tudung yang lawa-lawa..Tapi kena ingat sediakan duit secukupnya lah..Kalau tak hmmmm jawab sendiri lah..Balik rumah nanti terkonang-konang haa..
The tudung-tudung. Pasar Pagi dekat Tiram ni open Khamis jer..Time dia dalam 8-12 tengahari kalau tak silap.
Suasana pasar pagi yang meriah dengan kunjungan orang-orang di kawasan sekitar..
Patung ni tak comel..masam catum..lain kali cari model lawa sikit ek...:p
Ayuh pusing-pusing dulu.
Tudung yang dibeli..5 for RM20. So,setiap 1 tu RM4 jer..Murah kan..Actually dekat sini korang boleh beli borong jugak.Tudung kat atas tu 3 helai i punya lagi 2 helai milik kazen...
I saja-saja je menggatal nak beli dan pakai tudung ni..Dah lama i tinggalkan tudung macam ni dan beralih arah ke tudung instant.Tengok kawan-kawan pakai molek je pakai, menjadi je tudung dorang tapi i pakai gelembung sana gelembung sini..pastu muka yang dah besar ni nampak lagi makin besar kan...huhuhu..I pakai sekali je baru..bila lagi la nak pakai..Nasib murah kalau tak memang membazir la beli tak pakai..

Thanks for reading this entry...!

32 comments:

  1. Errahhhh...!
    Murahnyaaaaaaa....!

    kalau byk duit.,boleh borong banyakkan..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah..murah..mmg tgok ramai beli borong pun..mybe drg nk jual plak kothehe

      Delete
  2. bestnye beli tudung murah2..bestnye!!! teringin nk beli jugak.skrg ni tgh teringin sgt nak beli tudung bawal yg ade 3 tone n ade manik2 tu.tp mahal beno!
    aiyooo

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau bleh nk lg murah..hahaha..tudung cani skrg berlambak org jual tu sbb dah jd mrh..tdung bwal pun kan..cantik tgk org pkai tp cam xsesuai ngan errah...yg manik tu mmg mahal..tp lau sekali sekala nk melawa pe salahnye beli even mahal skit kn

      Delete
  3. wahhhh cantik dan murah tudung2 yg dijual kat situ ye ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. murah je mak dara..tp kene pndai pilih la..sbb mula2 yg kt depan dia offer rm7 sehelai pastu pegi lg2 blakang leh dpt rm4 je..nasib xbeli yg awal2 tu..hehe...cni org2 kemboja byk jual..:)

      Delete
  4. rambang mata tengok tudung murah..hihi..
    boleh singgah ni,tak la jauh sangat dari pontian.. :))

    ReplyDelete
  5. ekekek memang rambang mata kalau pergi tempat macam nie
    mcam2 jenis tudung dan pakaian muslimah ada dik
    kat tmpt akk di panggil PABO ..
    murah2 sampai rimas nak pilih ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa PABO tu..xpenah dgr lak...hehe..lau dpt murah2 plus cntik mmg leh jadi gila jap kan..ehe

      Delete
  6. saya terjah dari blog mak dara ^__^

    http://nurshifatuzzinnirah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. singgah. lawa tudung2.. tudung pink yg kamu pkai sma cam fyqa punya. bru beli tadi..kui2.. :D


    #singgah dr blog Mak Dara:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke fiqa..aish cane leh sama nih..haha

      Delete
  8. comel je errah pakai tudung tu la~ :)

    murahnya! tapi, tudung tu cam kecik kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. comel ke yana..ni nak pkai selalu ni...haha

      sgt murah smpai kwn2 sedara pun xcaya...xlah yana..ok je pkai..

      Delete
    2. ooo, kalau ok je lepas ni leh try..hehe~

      Delete
    3. boleh je yana..msti lawa...:)

      Delete
  9. Replies
    1. aah...murah pn leh melawa kan...:p

      Delete
  10. murahnye..tlg sy beli borong leh tak? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...dah jauh sekrang..da balik kampung..:)

      Delete
  11. sg tiram ade jual sos tiram x?? :D hehee

    ReplyDelete
  12. memang seronok pergi pasar nie..Kat sini panggil pasar khamis..
    Sllunyer penjual tudung memborong tudung kat sni..haha
    lg murah la klu gi beli kat sni..kaw-kaw kasi harga..La nie nak raye
    kalau nak pergi x susah mane pun..Sesiapa nak gi pergi ler hari khamis pagi..masuk tiram tu tersu jerk smpi la jumpe orang berduyun2 kat situ..Janji hari khamis yerk..haha

    ReplyDelete
  13. haaaaa,,,,ni nasihat sya bab pasar kamis....klu boleh cuba elakan bebelanja pada hari cuti umum...masallah....,susah nak dapat tempat parking kereta ..best memang best...ramai orang..puncanya disebab kan sifat tidak bertanggung jawab penguna meletakan kenderaan di kira kanan jalan dijembatan AWAS!!....PIHAK PDRM sudah kerap saman kesalahan meletakan kereta disitu...ni nasihat sya...sebab slah stu nya kete saya yg kena SAMAN...HEHEHEHE

    ReplyDelete
  14. ni advise sya,,,jgn gi time public holiday...jem seeehh..parking jgn sembarg...polis da kerap saman,,,terutama kat jembatan tuuu,,,ganggu lalu lintas..sebab sya slh satu yg kena saman

    ReplyDelete
  15. aslkum,,,best tuu,,,ramai org,,murah laa sikit,,cuma time public holiday jalan jem,,parking susah....ni advise sya...parking tuhh jgn kat jembatan ...polis da kerap saman kenderaan sbb sya slh satu yg kena...hehehehe

    ReplyDelete
  16. aslkum...memang best pasar khamis kat sini..ramai orang,,banyak pilihan.,murah...cuma satu jerr,,jangan pergi time public holiday,,,jalan jem,,parking susah...parking jgn sembarang klu bawa kenderaan,,,polis da kerap saman terutama dekat kaw jembatan tuuu

    ReplyDelete
  17. jgn gi time public holiday...sesak lalulintas ngan parking susah dpt

    ReplyDelete
  18. nii nasihat sya..jgn gi time public holiday...lalulintas sesak dan parking kete pun susah dpt...jgn sesekali cuba parking kat jembatan...silap hri bulan kena saman ngn polis

    ReplyDelete
  19. Wujud lg tak pasar kemboja nih...cm best jer...teringin lar nk pegi

    ReplyDelete

Thanks for Comment