Wednesday, January 9, 2013

Ini Pacat ke Lintah?

Assalamualaikum

Aku pun confuse ini pacat ke lintah. Nampak macam lebih kurang tapi orang-orang dekat rumah aku ni kata ni pacat. Kalau lintah dia kenyang pun tak jatuh jugak. Pada yang cerdik pandai cuba tengok ini pacat ke lintah. 

Eeiii..sumpah aku geli. Tapi sebab nak tanya orang ini pacat ke lintah maka aku terpaksa jugaklah snap dia ni. Petang semalam mama kena gigit di dia ni. Biasalah baru lepas banjir, tanah lembab tetibe je ada benda ni. Tak pernah-pernah pun sebelum ni.
Ini aku zoom dari picture kat atas tu. Ada kaki lagi. Bila aku google pacat dan lintah, gambaran dia lebih kurang jer, jadi aku pun tak tahu. Mungkin ini pacat yang sudah kekenyangan. Banyaknya darah dia hisap.
Tabur garam bagi dia mati. Lepas tu melecak-lecak darah dia keluar.
Tengok ni. Jadi tips di sini kalau nak pergi kawasan lembab-lembab ni sila lumur garam dulu sebadan. Haha. 

16 comments:

  1. oo..lumur badan dengan garam eh..
    terbaik petua ni..
    ni pacat kekenyangan ni..
    kalau lintah leper2...

    ReplyDelete
  2. hoho.. lama tak tengok lintah besar ni.. dulu masa budak-budak selalu main lintah ni.. letak atas jalan pastu biar dia kena langgar.. kejam-kejam

    ReplyDelete
  3. ada kaki2? huhu..geli tgk..pacat ke? xtaulah~

    ReplyDelete
  4. isk..apa ni main pacat..geli la...

    ReplyDelete
  5. bella rasa macam pacat je kak . tapi corak badan dia lain macam . haha

    ReplyDelete
  6. salam perkenalan...
    saya pun x sure tu pacat ke lintah...
    huhuhu...
    sabar jer la kan...
    follow sini yer...

    ReplyDelete
  7. singgah sini...
    Nak dapat tudung yang cantik lagi gorgeous
    Meh Join GA Nie
    http://kisahsidairy.blogspot.com/2013/01/hijab-and-such-iconic-year-giveaway.html

    ReplyDelete
  8. akak menulis komen sambil tutup sblh mata..
    hampir terlompat tadi bila masuk sini...geli geleman..

    ReplyDelete
  9. Salam~ Zam dtg bertandang dr segmen Mak Dara :)

    Have A Nice Day Ahead~ ;))

    ReplyDelete
  10. rasanya tu pacat tu..tapi besar jugak pacat tu

    ReplyDelete
  11. eee..gelinya..mcm lintah aje..btw salam kenal,follow sini yeh

    ReplyDelete
  12. Alahaiii gelinya la tgk menatang tuh.....pejam mata cari butang comment. Anis memang geli dgn benda tu.....ulat,cacing seme tu musuh no 1...eeeeee geli......thanks ye singgah blog ceqgu.....singgahla lagi yer....sukeeeee tauuu hihi.

    ReplyDelete
  13. Eii, gelinyer... Gemuknyer, mesti dah byk darah diisap tue.

    ReplyDelete
  14. pelik plak tgk, tp ni mayb spesis lintah @pacat tp versi 'cun' kot.heheh
    Salam, sya dtg dr segmen Mak Dara

    ReplyDelete

Thanks for Comment