Tuesday, July 31, 2012

Nasi Ayam Style Jawa Umphhh...!

Assalamualaikum

Tengahari  camni duk tenung gambar makanan memang buat makruh je puasa i kan. Tapi tapi anggaplah i bagi korang idea nak makan apa petang nanti. Baik tak?hehe
 Nasi Ayam Jawa RM3.00. Murah plus sedap. Kenapa Jawa? Sebab mak cik yang jual ni Orang Jawa.=)
 Lagi satu, ayam dia tak sama macam nasi ayam yang kita makan tu. Ayam dia dari ayam goreng yang disalut dengan rempah khas dan digoreng rangup. Memang sedap. Nampak ayam i banyak kan? Mak cik ni memang baik hati rasanya semua orang dia bagi ayam lebih.
 Sos pencicah dia lagi lain dari yang lain. Selalu i memang minta lebih sebab sedap sangat-sangat. Memang tak tahu la mak cik ni guna resepi apa. Kuah dia pekat-pekat , ada rasa manis pedas camtu.
Kuah sup dia pun rasa lain. Rasa rempahnya lain dari sup kita. Memang kenyang sangat. Untuk student yang selalu bajet nak makan apa macam i, i suka lah makan nasi ayam ni, di samping sedap, kenyang malah dapat jimat wang belanja. Dan tentulah hanya boleh didapati di Kafe Fakulti Kejuruteraan Elektrik (FKE) UTM Skudai sahaja.

Teringin nak makan, tapi mana mau cari i sudah di kampung....!sob sob...

Thanks for reading this entry...!

19 comments:

  1. mama yaya mmg dh niat nak buat nasi ayam..tengok gambar niehh rasa x sabr ngeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..nasi ayam sedap kan..makan ari2 rasanya xkan jemu jgk..

      Delete
  2. fine! nak g cari nasi ayam ni..huhu

    ReplyDelete
  3. Sedapnya..nmpak gmbar pun dah boleh rasa..hhihii..nak kna pi cari nasi aym gak..xjawa pun xpe..nnt asyik teringat je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..xjawa yang melayu punya ada..sedap lagi..=)

      Delete
  4. menggoda betul la gambar ayam ni..haha..puasa tau ni..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..gambar ayam ni pun bt xtahan da

      Delete
  5. uuuu....ayam !! my favourite tau...nyum3...so tasty la

    ReplyDelete
    Replies
    1. same with me..suka sgt makan ayammm

      Delete
  6. Replies
    1. aah.murah kan..harga student dalam kampus ni.lau kat luar mmg xdpt la

      Delete
  7. blog errah ni bahaye tau tak.naseb baik singgah mlm2.ade naaasssiii ayammmm.huh

    ReplyDelete
  8. walaupun baca enrty ni mlm, tapi nur tpp terliur..!
    byklag nasik ayam tukan.. murah lak tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..errah suka sgt tgk makanan ni..sbb tu errah pon suka makan

      Delete

Thanks for Comment