Saturday, January 19, 2013

Klinik Dermatologi Hospital Tengku Ampuan Afzan Kuantan

Assalamualaikum

Pagi Jumaat semalam i dengan Najwa pi teman abah ada appointment dekat hospital. Pergi 3 beranak jer mama dan Mubin tak ikut. Sepanjang perjalanan hujan lebat giler, kalau lalu dekat Gebeng tu toksah cakaplah orang dah tak kenal mana satu kereta mana satu lumpur. hahaha, dasyat penangan kawasan industri situ, habis kereta kena tanah kotor.
9 am temujanji nye. But biasalah pukul 9 lebih baru bertolak dari Kemaman. Tambah lagi hujan sampai Bandar Kuantan dekat pukul 11 jugaklah.
Selamat datang. Suasana di meja kaunter.
Pintu masuk
Aku dengan Najwa lapar jadi aku pergi breakfast dulu kat kantin hospital. 
Beli Nasi Lemak dan Milo ais. Aku beli 1 jer share dengan Najwa sebab nanti lepas sudah jumpa doktor mesti pergi makan kan kan. 
Dia ni tak nak mula-mula, last-last aku beli dia makan dulu. Kakak harus beralah.hikhik
Sudah makan aku pergi masuk dalam hospital eh dah siap lah just tunggu untuk ambil ubat jer. Pergi lambat maka patient pun kurang jadi cepat tak payah nak menunggu lama.
Demookss.. Kendian kuar dari hospital cari tempat makan. Tapi hujan lebat semua tergendala. Before balik, singgah Kuantan Parade kejap. Tengok tempat makan dalam tu pun macam tak best, so terus balik Kemaman. Hujan-hujan ni nak berjalan pun tak best. Lunch pun dekat Restoran Farhan dekat bandar Kemaman je. Balik-balik tempat sendiri jugak best tempat makan. hahak.

Thursday, January 17, 2013

Pok Mang Belanja Dinner di Bahtera Ayah Man, Chukai Kemaman


Assalamualaikum

Petang kelmarin Pok Mang sampai dari Melaka. Petang tu dia ajak kami semua anak beranak makan malam dekat restoran. Kali ni restoran pilihan ialah di Bahtera Ayah Man. Sepanjang jalan jer dekat dengan jejantas sebelum or selepas Masjid Sultan Ahmad .

Semua gambar kat bawah ni tak edit so kalau kelabu asap tu biorkan jelah yer.
On the way ke restoran. Aku biasalah sempat posing
Perjalanan mengambil masa dalam 10 minit campur traffic light semua
Maka marilah kita syok sendiri
Lagi syok sendiri. Huhu
Ok, sampai dah. Mama , Che De dan Najmi
Ramai-ramai. 3 buah keluarga je pergi yang dekat-dekat dengan rumah. Total semua dalam 20 orang
Wawa dan tokwan. Wawa ni cucu bongsu keluarga belah mama
Senarai menu





Menunggu makanan

Aku, Che De dan Mama
Sepupu, adik, tokki dan anak sepupu
Sara peace..!
Mama dan Anis, bini Pok Man
Tokwan bersama cucu dan cicit-cicitnya
Ambil order. Geng lelaki duk belah sana. Pak Man yang berkopiah tajam tu dan adik dia yang rambut panjang tu baru sampai dari Melaka semalam
Spoil la Wawa ni
Puasan
Tak ada orang padahal time ni dah pukul 9 malam
Suasana kedai ni



Kak Nah, Abg Din dan Chacha




Nasi dah sampai
Sup Belut.
Tomyam Ayam
Tak sabar nak makan
Pass-pass air
Sayur Kailan Ikan Masin
Sedapnya Jus Tembikai
Nyam-nyam
Fresh. Nyaman
Tetibe beralih angin adik aku dan kazen aku ni nak makan steamboat
Telur Dadar
Tokki sorang habiskan sup ekor
Telur bistik. Aku sorang yang habiskan
Khusyuk semua makan
Beriya dengan set steamboat
Sedapnya.

Siakap Stim
Fuhh
Siakap 3 Rasa
Berselera
Makan-makan
Dari tempat aku duduk
Eh tetibe abah ada kat sini. Tak kenyang lagi ke. Hehe
Tokki yang juga berselera
Aku yang memang tak pernah tak selera
Mari makan semua. Ok, overall bagi aku makanan kat sini kureng sikit la. Tapi sebab semua kelaparan makan habislah makanan ni semua. Aku bagi 5/10. 

Wednesday, January 16, 2013

Teman Tokki ke Klinik Pakar Kemaman

Assalamualaikum

Hari ini baru aku keluar rumah. Jarang-jarang aku keluar rumah dari pagi sebab mama dan abah kerja. Disebabkan tokki ada appointment dekat hospital jadi kena lah hantar dan teman dia. Kebetulan mama pun tak kerja hari ni jadi mama pun ikut sekali pergi bandar. Mulanya tokwan dan tokki nak pergi sekali dengan kitorang tapi G-g dan hantar dulu so aku ambil nanti lah bila dah siap semua. 


Aku keluar lambat sikit sebab tokwan dan tokki dah pergi dulu kan. Jadi abah dan mama ajak breakfast dulu. Kami breakfast dekat dengan Masjid Sultan Ahmad. Kedai yang jual roti tempayan. Sedap wa cakap lu.
 Nasi dagang aku
 Roti tempayan
 Kari ayam. Sedap
 Kuih Kayu Kamat dan Cek Mek Comel
  Terliur tak?
 My daddy
 Gulp
 My mommy..Gambar aku biasalah takder. Hahak

Ok, sudah makan kami pun ke hospital. Time tu dalam pukul 10 lebih baru, Tokwan dengan tokki tak siap lagi so aku dengan mama tunggu dekat luar klinik. Dah siap tu kene tunggu abah pulak ambil kitorang.
  Tongkat tokki. Tokki tak kuat dah nak jalan
 Time ni tunggu mama dan tokwan ambil ubat dekat farmasi
  Bosan menunggu.
  Tokki aku.
 Suasana tempat menunggu di Hospital Kemaman
 Laluan hospital

 Abah dah sampai . Masa tu dah pukul 11 lebih jadi eloklah makan tengahari pulak. Pergi makan dekat gerai-gerai dekat pasar tu sebab mama nak tapau nasi ayam untuk Najwa
  Tokki taknak makan nasi berlauk jadi dia makan nasi dagang
 Tokwan pun sama dia makan kuih jer. Dia beli lauk udang dan ikan sebab katanya dia dah masak nasi kat rumah.
 ABC
Dan Nasi Ayam untuk aku. 

Lepas makan, pergi Nirwana dan Sunway kejap beli barang-barang. Sampai rumah time tu pukul 1.10 petang. Ingat nak ambil Najwa dan Nana sekali tapi dorang tak keluar lagi jadi balik rumah dulu