Tuesday, December 11, 2012

Cendol Pulut @ Green Jade Republic, Medan Selera Taman U Skudai

Assalamualaikum

Sepanjang-panjang perjalanan hidup aku dekat Skudai ni, inilah kali pertama aku jejak kaki makan dan minum kat kedai ni. Namanya Green Jade Republic, di Medan Selera Taman U. Kedai lain dah pernah makan cuma ini belum. Tetiap kali aku datang sini mesti dia kata, "cendol dah habis, semua dah habis dah". Padahal aku pergi bukan petang sangat pun, pukul 3 petang baru. Bukan sekali dua tapi dah berkali-kali dah. Bukan rezeki aku kot, ke aku pergi salah time. 

Kengkawan aku yang lain semua duk cakap dekat sini sedap Cendol dia. Sedap ni kat sini. Ok, aku ni makinlah bertambah jakun bila dorang cakap cenggitu. Aku ni kaki jalan tapi idoknyer pernah makan dan minum kat sini. Kedai biasa je, ala-ala warung. Ok lah nak lepak santai di petang hari.
 Pilihan utama aku, mestilah Cendol Pulut. Bagi aku Cendol Pulut ni sedap. Sedap tapi sebab aku dah biasa minum lagi sedap dari cendol dia ni, so ranking dia dah jatuh lah. Harga dia aku lupa, tak silap rm3 ke berapa. Ahh sudah dapat orang tak kisah cam aku ni payah main bayar jer.
 ABC Ah punya. Juga lupa harga dia. Lingkungan RM3 jugak rasanya. Yang ini sedap tapi macam biasa lah aku kan dah selalu makan ABC yang lagi sedap, so ini kira sudah jatuh ranking bawah la. Aku jugak yang habiskan ABC ni. Kawan dengan aku ni tak membazir, i rembat je semua. Hahah.!
 Kali ni aku pergi awal kedai dia, baru pukul 12 tengahari aku dah terjah so tak ada alasan lah Cendol dah habis.
 Sebab tengahari, makanya time untuk makan tengahari. Aku tak tahu nak makan apa, mula macam nak Mee Kari, lepas tu nak Ayam Penyet last-last Nasi Lemak Ayam jugak aku order. Boleh tahanlah Nasi Lemak dia, cuma Ayam dia tu rasa kari sikit. Aku nak rasa kunyit, dibaginya rasa kari.

Hah. Aku makin bambam makin bambam lagi. Asyik mentekedarah je keje aku. Plan diet aku semua dah lari. Hantar aku kat Afrika please.! Balik jer, confirm tinggal tulang. 

6 comments:

  1. Esok baru nk pegi skudai.
    mcm sedap je.
    nak cuba rasa la.

    ReplyDelete
  2. x yah kt afrika..herbalife kan ada skrg..huhu..
    next time lepak makan sini lagi jom...
    hehehe...

    ReplyDelete
  3. Gulp//gulp....

    sedapnya cendol dan ais kacang..!
    terliurnyaaa....

    ReplyDelete
  4. as salam

    memang semuanya nampak sedap sangat :)

    ReplyDelete
  5. alamaaaak rangup je nampak kacang atas abc tu hmmmm

    ReplyDelete

Thanks for Comment