Monday, April 16, 2012

Rojak Ayam 2012

Assalamualaikum

Kali kedua i update ini blog ini hari...Katanya tadi mau ke PSZ..tapi masih lagi di sini..Di sini itu di dalam bilik lah...huhu..oke..nanti pukul 2 baru i pergi..ni baru nak ambil mood cari-cari nota yang nak dibaca dulu..
Rojak Ayam...i bukan penggemar rojak ayam sangat...yer2 je kan..:p ..!!!eh tak tak..tapi kalau di situ ada nasi ayam dan mee rojak ayam...i tetap akan pilih nasi ayam..Nasi lebih kenyang kan..kakaka..tak lah..rojak ni cepat muak jugak kadang-kadang..tapi nasi ayam hari-hari bedal nak muak tu ambil masa yang panjang...!!!bagi i lah...u i tak tahu..:p
Ini atuk i..Kenapa i letak gambar dia...Sebab atuk i ni lah yang nak makan sangat rojak ayamnya...Kalau nak beli kat pasar malam...buat tahi gigi pon tak lepas aihhh...

 Rojak Ayam mama i...i tak sempat nak tengok caner resepinyer..pantas sangat mama i buat...campak2 dah siap...Resepi kuah rojak yang penting yang lain-lain tu senang sangat...Tak jugak..nak buat dia punyer jemput-jemput( cucur) tuh ada bahan rahsia ni..i lupa lah nama apa..nanti la balik tanya..=)
Dah terojak ...=) 
Lagi best kalau banyak bahan..dan i suka part ulam tu..satu pinggan nak letak pun tak apa...

Konklusinya...habis semua dan esoknya menyambung dengan laksa penang...
Selamat lunch korang...I lepas ni kene diet la plak..da naik sesedap rasa dah badan nih...:)

19 comments:

  1. memang nampak menyelerakan la..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. menyelerakan sehingga menjilat pinggan..hehe

      Delete
  2. wow!!
    macam2 ada tu...
    tiba2 terliur..
    ehhehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. wajiblah ada semua bahan2..tp kalau belah2 penang sana rojak dia lagi meriah rasanya...

      Delete
  3. waw sedapnya rojak ayam..kuah dia nampak mabeles tuu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuahnya memang kena mabeles kak..yg lain2 xheran sgt..lau kuah xsedap nak makan pon xhabis...=)

      Delete
  4. nmpk sedap..tapi cik nur dah kenyang..xdelah terliur sgt..hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah..makan apa tu cik nur..errah lom makan lagi nih..kene diet la nampaknya..cuti kat rumah asyik kerja makan jer...dah bam bam nih..:)

      Delete
  5. wow .. akk ingatkan eirah yg buat .. ;) sure sedap nie yumx3 ...
    atuk iedarh mengigatkan akk pada arwah atuk akk yg telah pergi 3 tahun lalu huhuhuhuh sedihhhhhhhhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak..errah pandai jadi tukang makan jer..hehe...

      Delete
  6. papa mifz tak pernah lagi makan rojak ayam tuh...huhu

    ReplyDelete
  7. adoyai.. terliur tengok rojak tuh..

    ReplyDelete
  8. rojak...waaaaa...mcm nak pi carik je...

    ReplyDelete
  9. sedaaaappnyer...dah lama x makan rojak..

    ReplyDelete

Thanks for Comment