Tuesday, September 4, 2012

Sup Tulang dan Kateh, Ikan Cencaru Panggang Belah Belakang dan Air Limau Kasturi

Assalamualaikum

Insyaallah by Jumaat semua entry juadah di bulan Ramadhan 2012 akan selesai. Orang dah cerita Syawal dah kan. Dan selepas ini bermula esok entry-entry dalam blog i semua dah schedule siap-siap. Kiranya bukan i buat terus post, i dah susun semua bila masa nak post tu. Automatik akan post sendiri bila tiba waktunya. I nak pergi sambung belajar balik dah so lepas ni akan jarang lah korang nampak i berceloteh di sini.
 Sup Tulang. Ada daging, ada daging yang melekat di tulang dan ada kateh. Kateh tu bahagian putih-putih yang ada pada kaki lembu kalau tak silap
 Ikan Cencaru Panggang Belah Belakang. Tak buat kuah asam dia 
 Ikan Patin dan Ikan Selayang Goreng
 Ulam Kacang Botol dan Tembikai Merah
 Kuih donat dan Kuih? I tak tahu nama dia tapi ada inti ubi or ikan tu
 Ketupat Pulut Daun Palas
Air Soya juara setiap masa dan Air Limau Kasturi. Best jugak air ni=)

25 Ramadhan punya menu. Ada lagi 4 hari. Hehe. Sambung lagi nanti.

12 comments:

  1. sedap2 nya errah...
    tapi nur xde selera makan lah hari ni..
    huhuhuh

    ReplyDelete
  2. sebuah sajian makanan yang tampak sedap sekali tuh. Kalau dalam istilah kuliner di Indonesia itu "Maknyus", hehehe....

    Salam kenal dan semoga sukses ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya ka..hehe..pelik bunyinya maknyus..

      salam kenal juga ya

      Delete
  3. whoaaa.....kalau makan sup tue confirm kuar peluh jantan nie....hik3x

    ReplyDelete
    Replies
    1. hik2..amboi peluh jantan kuor ek..tp mmg sdp sup tu..

      Delete
  4. WAHHHHHHHHHHHH...menu sedap tuuu...mmg kene sgt2 regu lauk nie....kite nak masak lauk ni pun kene pandai padan2kan kan erra baru beselera nak mkn...lauk2 errah ni mmg kene laa regunye pada akak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg in la kan...mmg cenggini la lauk pauk umah errah..lauk kampung tak lapuk dek hujan..hehe

      Delete
  5. wah...air limau kasturi tu sangat2 menyelerakan la..

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. off course sedap..ni pun terliur sekali gak..:)

      Delete

Thanks for Comment