Tuesday, July 10, 2012

Jai Char Kuey Teow Yang Power..!

Assalamualaikum
Jai Char Kuey Teow yang Sememangnya Power..!
Kalau student UTM Skudai mesti tahu kat mana ni kan....Selalu ada masa Pesta Konvo or event-event fakulti or kolej...Ayam kat atas tu bukan pakej sekali yer, i beli lain tuh..Perut tembaga camni lah...haha
 Delicious ...memang buat i mengigau mencari Char Kuey Teow yang sedap..Tapi i tak pernah jumpa lagi setakat ni...Kawan i ada suggest satu tempat yang bagi dia sedap la..dan i pun pergi lah kan sebab mengidam nak makan but Jai Char Kuey Teow lagi sedaplah...
Kuah dia..rasa dia memang sedap lah..tapi kalau dia letak kuey teow dan udang lagi banyak lagi best..hehe..Yang ni RM5, Char Kuey Teow Udang dan Kerang...Memang terangkat habiss..
Tapi i tak tahu kedai dia dekat mana...tak pernah terlintas nak tanya...hehe..Nantilah pesta konvo akan datang sure i tanya Jai Char Kuey Teow nih...Kalau ada yang tahu sila bagitahu i ek...Serius terbayang-bayang je kesedapannya...Walah..

Thanks for reading this entry..!

24 comments:

  1. sedapnya nampakkkkk..!
    mmg terasa2 nak mkn ni..
    tapi kenapa jauh sgttttt..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap..cik nur bukan belah utara byk ke char kuey teow sdp2..tgl cari jer..hehe

      Delete
    2. datanglah skudai cik nur...hehe

      Delete
  2. alamak,kalau ibu dh terliur cm mana ni eh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aduhai...kesiannya...cner ea...kene p cari kedai char juey teow la nnti

      Delete
  3. kalu kueh teow mcm ni kena makan on the spot.. kalu tapau x sedap sebab kueh teow dia nanti kembang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang..makan panas2 sure nak lagi..hehe

      Delete
  4. adui mengidam plak nk makan! :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. org laki pun mngidam??haha..p cari nuh

      Delete
  5. kalau konvo mmg kdai ni yang saya akan terjah..hehe..setiap kali konvo~ :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu yana..penuh smpai xcukup meja nak nunggu makan nih

      Delete
  6. febret sy sekelurga..sampai dah bole buat sediri kat umh...malu tanya sesat jalan dek..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah..bestnye bt sndiri..nk jgk try tp xtaula jdi ke x..hehe

      Delete
  7. td baru singgah blog cerita makan2..sini plak cerita feveret husna..
    sedappnyaa~
    teringin lar plak..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..suka kan lau cerita pasal makan2...nak2 kalau mmg nampak sedap jer..menggeletak rasa nak makan

      Delete
  8. dulu tak tahu rupanya da beza antara char keuy teow dan kuey teow goreng. INgat sama. HAHA

    *BTW , jom baca entri baru saya Battleship Photoshop Tahap Sekolah Rendah

    ReplyDelete
    Replies
    1. same dengan errah..dulu-dulu memang ingat sama jer..rupanya beza dia ada kuah n xberkuah jer..but dua2 tu tetap best..coz errah penggemar kuey teow..:)

      Delete
  9. alamak sedapnya char ketiaw lama xmkan. meleleh tengok ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan meleleh dlu..hehe..p cari cepat...:p

      Delete
  10. Dekat bazar karat depan cimb die ade bukak kak.

    ReplyDelete
  11. salam..
    google koteow kerang then sampai sini. btw saya antara peminat koteow kerang. kalau dulu ni, byk gerai jual tp skang ni dah mcm susah sgt nak jumpa. yg byk ada gerai char koteow ni. ada yg buat char koteow kerang tp feel dia tetap tak sama. kot2 la ada jumpa gerai semata-mata specialist koteow kerang kt johor ni, inform la ya..

    ReplyDelete

Thanks for Comment