Saturday, September 1, 2012

Nasi Goreng Kunyit Lada Hitam dan Ayam KFC

Assalamualaikum

Hari ni dah September 2012 sudah. Pantasnya masa sampai i rasa i baru je balik duduk kat rumah ni, tak rasa macam dah 2 bulan lebih pun. Korang ada rasa macam i tak?

Ok, korang-korang semua. Hari ni kan cuti, so apa plan korang? Plan family i hari ni ialah nak pergi makan kenyang-kenyang dekat open house sekaligus shopping. I nak beli baju sikit dan tudung sikit. Haha, cek-cek dompet tinggal beberapa ketul agi duit, cukup ker tuh nak shopping. Kita pinjam duit ahma ahpa la dulu ek. kekekeke. Pinjam yang tak pernah berbayar lagi. Insyaallah lepas ni nak kerja kuat-kuat bagi duit dekat mak ayah. Doakan i ek.=)
 Nasi Goreng Kunyit Lada Hitam. Najwa tak makan nasi so dia ratah ayam KFC jer.
Beli bungkus sebab nak makan dengan nasi goreng kat rumah. Biasa kalau makan kat luar, adik lelaki i tak ikut so we all terpaksa beralah beli siap-siap dan makan dekat rumah. Takpun kitorang makan kenyang-kenyang dulu lepastu bungkuskan untuk dia. Susah aih orang tak suka berjalan ni. 

Tapi makan dekat rumah best lagi kan. Tak payah nak control-control ayu nih. Hehe.!

***Ohh, tak sukanya template baru nih, tapi i malas dah nak godek-godek. Nanti la ada masa lagi i touch-up u lagi yer blog kesayangan~

21 comments:

  1. makan kfc ok juga tapi kalau kerap tak sedap juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. feveret family errah ni..seminggu 2 kali terjah kfc..:)

      Delete
  2. godek jgn xgodek.hihihi.. :)
    errah..cik nur pun ade adik yg xsuke berjalan..mmg susahhh.!huhuhu..

    apapun ayam kepsi mmg sedap mkn dgn nasi goreng... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..dah godek tp still white je..ok kot bt masa ni

      adik errah bkn kaki jalan lau dgn fmily..lau dgn kwn2 dia ok la kot..

      ayam kepsi mmg sdp kan mkn ngan nasi,nasi grg n sewaktu dgnnya..:)

      Delete
  3. templet ni pun ok jugak.. jambu dan cantik.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..perempuan mmg suka jambu2 jer..hehe

      Delete
  4. peliknya adik laki errah yang tak suka berjalan tu..huhu~~

    biasanya laki lah yg tak reti nak duk rumah..hehe :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. pelik kan..dia mmg xsuka..kalau pergi mana2 dia rela tgu dlam kereta jer..tmpt plaing anti dia jgan pergi pasaraya..mmg nak gaduh je keje dgn dia ni lau jalan jauh2..

      Delete
  5. Wah... Best2... Selalu wa ratah aja ayam KFC tu... hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg selalu ratah je lau mkn kt kfc..tp lau beli balik rumah msti makan ngan nasi putih or nasi goreng..cubalah..pastu sekalikan ngan coleslow..menambah2 la..:)

      Delete
  6. Datang sini dari segmen Blogger Aktif #2 : Ogos hingga Disember 2012 Kak Mia!

    Salam Perkenalan

    http://suzlinazreena.blogspot.com/

    (^_____________^)

    ReplyDelete
  7. Follow sini (^__________^)


    *drooling tengok ayam goreng, nak makan tapi kita diet (T____________T)*

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks ciksuzlin..hehe bestnyer diet..errah diet xmenjadi2 nih..:)

      Delete
  8. OK JUGAK IDEA ni...nak ciplak boleh..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. silakan..janji perut kenyang kan..hehe

      Delete
  9. Hai Errah, kite pun suka kek tau sedap....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke..errat mmg cake lover...tak tau nak cakap camana..mmg gila makan kek ni

      Delete
  10. seskali... cer cuba KARI HIJAU KFC.... okey gak rasanya

    ReplyDelete

Thanks for Comment