Monday, September 3, 2012

Al-Kisah Interview Hari Ini

Assalamualaikum

Hari ni i nak buat schedule entry dan beberapa entry sebanyak yang mungkin. Sebabnya adalah. Hehe. Lepas-lepas ni i tak boleh menghadap blog dan facebook sangat, sesekali bolehlah kan. Masih ada banyak perkara yang harus i lalui.

Owh, kawan baik i hari ni pergi interview dekat company abah i kerja. Actually i tak tahu pun, tapi semalam kawan i tu ada mesej dekat handphone cakap esok dia kena interview dekat tempat kerja abah i. Siap tanya nanti siapa yang tukang interview. Haha, lawak betul la mung nih.

Memula i macam malas nak tanya abah, lepastu abah cakap haritu dia ternampak resume kawan i nih. Ada la lebih kurang 5 orang yang hantar dan kamu bertuah sayang. Abah cakap dari ambil orang lain baik ambil dia. Sementara tak ada kerja lagi at least boleh dapat duit gaji kan. Tapi tak bolehlah gaji gred ijazah kan. Untuk sementara dapat kerja lain tak apa lah kan.

I rasa dia memang dapat kerja ni sebab abah yang akan interview. Siap i jadi pengantara lagi kena mesej cakap dekat dia esok datang dalam pukul 2 petang iaitu hari ini lah. Abah ada kerja sikit time pagi sebab kena pergi Kemaman Supply Base(KSB) 

Hari ni jugak adik lelaki i pun ada interview. Insyaallah kalau rezeki dia dapatlah kerja tu. Kerja pun ok lah jugak kalau ada peluang lagi dapat offer kerja offshore. Ok lah kan dia baru umur 18 tahun. Cari pengalaman dulu. I masa umur tu masih terkial-kial lagi dengan dunia kerja ni. Harap-harap dia dapatlah kan.

12 comments:

  1. Replies
    1. bila plak kita nak jadi beruntung kan.?

      Delete
  2. dya pun nak resume juga lah.haha
    blh?

    ReplyDelete
  3. bdk planner eh ? kawan2 yg lain tu selalu nampak, tapi awk cam tak pernah lak nampak kt fakulti. hii

    ReplyDelete
  4. semoga kwan errah berjaya.. :)
    sebab apa ye errah xdapat on9 selalu...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia dah dpt dah....adik errah pun sama da dpt keje..esok da mula..

      Delete
  5. betul lah tu. daripada amik orang yang tak kenal, baik amik orang yang kenal

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah..senang berkira sikit lau kenal ni..:)

      Delete

Thanks for Comment