Tuesday, September 4, 2012

Cara Mudah Ping Entry Blog ke Facebook Secara Berjemaah

Assalamualaikum

Kalau orang rajin boleh lah kan nak buka group di facebook satu persatu. Tapi lain dengan i. I pemalas punya olang. Hehe. Malas sebab selalu bila nak ping keluar yang kena sahkan abjad dan nombor tu. Agak jarang lah nak ping ke facebook. Cuma kalau NetworkedBlogs dan My Blog Posts tu dia memang automatik akan keluar selepas i update entry di blog. Auto ok ingat i rajin nak share satu persatu. Hihi

Dan semalam i jumpa yang boleh SEND banyak-banyak terus ke group blogger di facebook. Senanglah sikit kerja i kan. Sampai dengan kawan-kawan i tersilap send dalam inbox dia. Hehe, sorry pada yang i tersalah send tu. Korang ada ping entry macamni tak?  Kalau belum nanti i bagi tutorial yer. Lagi mudah dan cepat. Hikhik

*Hujan pagi ni. Sejuk amat...!

16 comments:

  1. Bagus juga artikel nie...Nanti senang l nak ping kan update blog..Jangan lupa follow blog saya di sini http://kehidupanseorangbujang.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah..insyaallah malam ni akan post tutorial ni

      Delete
  2. haa akk x pandai nak ping entry blog ke FB
    leh lah errah tunjukkan nanti ye ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..selalu guna manual buka satu2..ni dah post sekaligus senang la

      Delete
  3. owh...gitu je ye?? sangat mudah & senang.. sekali harung je.... tq for sharing..

    tgk header tu..cun ler...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah..sekali harung jer..xyah suah2 post satu2..makacih

      hehe..malu i

      Delete
  4. Replies
    1. aah nur senang jer..nanti errah share tuto

      Delete
  5. saya biasa ping kat tempat yang bloggernya aktif dalam grup tue....lebih interaktif

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah..lbh krg gak..ini pun ngan mencri tmpt nk ping lg..hehe

      Delete
  6. sama la..ping entri guna button send ni..lenguh tangan nak bukak group blogger satu2..huhu..tapi kekadang tu takleh jugak nak hntr guna send tu..

    ReplyDelete
  7. dulu slalu guna send button jugak tp skg ni dah xboleh .. tatau knp . fb ckp error . pelik . hum sedih

    ReplyDelete
  8. bgus entry ni..jgn lupe singgah http://blogyangkosong.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. Rasa macam kelakar je tgok blog ni. Salam perkenalan.

    ReplyDelete
  10. saya try gak wat gitu..tapi kuar satu persatu gak utk pos tu...tak berjemaah...camner yer....

    http://ahmadjtx1000.blogspot.com/

    ReplyDelete

Thanks for Comment