Tuesday, August 14, 2012

D.I.Y : Bunga-Bunga dari Crepe Paper

Assalamualaikum

Raya Mood. Actually, crepe paper ni dah lama i beli tapi tak pernah guna lagi. I agak minat la buat benda-benda macam ni dan i memang ada alat-alat nak buat benda-benda kraf ni semua. Tapi itulah, kenkadang mood rajin tu selalu pergi jauh dari i. 
 Jadi dari tersimpan dalam barang-barang kraf i, i buatlah bunga ni. Tahu tak nama apa bunga ni? Kalau tahu bagitahu i ek.
 1 crepe paper ni boleh menghasilkan 12 kuntum bunga seperi saiz di atas. 
 Ada 3 crepe paper berlainan warna. Warna pink cerah, ungu tak berapa nak gelap dan biru seakan-akan nak ungu. Tak cantik kombinasi warna ni, kalau semua warna soft dan pastel lagi cun.
 Before. Ranting lama
 After. Dah lekat-lekat bunga crepe paper ni. Tapi macam kena buat banyak lagi baru cantik kan sejambak. Ni macam gigi rongokss jer..
 Amacam? OK tak. hihi. Pasu tak ada, main letak jer dalam pasu kristal ni.

DAN

Bunga ros D.I.Y. Okeh, ini bukan dari crepe paper yer, tapi dari kain tudung zaman dulu-dulu yang tak guna dah. I ni kedekut sikit nak beli kain baru. Guna apa ada, kan jimat.Tahu ker i nak buat apa dengan bunga ros ni?

Nanti...TUNGGU yer..!

Thanks for reding this entry...!

14 comments:

  1. Wahhh..cntik!pndi errah.ym pun suka crafting,:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saje2 jer tp mmg minat..rupanya bnde ni dah lama org2 dulu bt..hehe

      Delete
  2. Slm Errah, t.kasih folow..
    Wah awak mmg kreatif..bunga tu mcm ne buat erk..kemas jer..hehehehe

    Salam perkenalan dan selamat meyambut ramadhan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang je nak bt.nnti de masa kita bg tutorial..hihi

      salam perkenalan jgk..:)

      Delete
  3. wah..cantiknya.. awk memang kreatif le..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks boni..xsgt pon..semua org boleh buat ni

      Delete
  4. cantik lah errah..macam nak try je buat bunga crepe tu..kalau yg guna kain tu confirm saya buat x jadi..hehe~

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang je yana..lau kain mmg xjadi..

      Delete
  5. bunga carnation dear... sama la.. kita pun bunga ni jugak...:)

    ReplyDelete
  6. pandai errah buat.. rajin sungguh..!
    untuk siapa yg bermenantukan errah.. :)

    ReplyDelete
  7. ajar la cm ne nak buat. comel la. kreatif je hana tgk ;) ajar ep. hehee

    ReplyDelete

Thanks for Comment