Sunday, September 2, 2012

Segarnya Dessert Chilled Pineapple With Sea Coconut

Assalamualaikum

Beberapa hari ni panas terik je kan. Nak berjalan pun rasa tak selesa cuaca terlampau panas. Ni baru je kenyang pekena milo ais, teh ais dan tea o ais limau. Fuhh, itupun rasa masih dahaga. Nasiblah duduk di beranda ni angin kuat jugak kalau tidak merembes peluh sebadan. Hehe...!
 Sambil-sambil kemaskini folder dalam lappy i ni, terjumpa la gambar dessert Chilled Pineapple With Sea Coconut 
 Atau Bahasa Melayu kita panggil air manisan nanas bersama kelapa laut 'ais'
Masih terasa segar di tekak bila tengok gambar pencuci mulut ni. Ini dessert time dinner fakulti beberapa bulan yang lepas. I rasa meja i tuh i yang banyak habiskan. Hehe, i ni memang hantu kalau dessert jenis air ni. Tolak bagi dekat i semua pun takper. Sure dapat habiskan.

Sebab tu la berat badan dah naik 5kg. Aduhai lepas raya ni semua benda masuk dalam mulut. Baju dah mula ketat balik. Tak boleh jadi ni, kena berperang dengan nasi lagi lepasni.;p

7 comments:

  1. terasa lapar le pula tgk benda alah ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la..ingat nk bt hujung minggu ni..:)

      Delete
  2. nampak sedap~~ hehe :)

    saya rasa errah kena banyakkan minum air masak kot? huhu~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..minum banyak dah hari2 tp dah nasi masuk banyak sgt tu melambung berat naik..:)

      Delete
  3. Ya Allah... Nikmtnye if dpt dessert tu.. rasa sejuk je tekak...
    Teringin nk g legoland one day.. hehe.. tp tunggu ada anak dulu la.. erk! *tetibe.

    ReplyDelete
  4. Hurmm... agak2xnya kalau orang sakit tekak okey nak makan dessert nie... huhuhu

    ReplyDelete
  5. errr..tgk time tgh2 panas ni mmg terliurrr..!
    aduhhhhh

    ReplyDelete

Thanks for Comment