Assalamualaikum
Bertandang ke blog ini pastinya tak lari dari pelbagai juadah makanan. Sememangnya pemiliknya memang suka makan-makan. Owh, baru-baru ni gempar di Terengganu harga makanan sangat mahal kan. Itulah realitinya. Secara jujurnya makanan di sini memang cekik darah jugak sebab tu family kami selesa masak sendiri. Tapi tak semua premis perniagaan la macamtu, ada yang ok ada yang tak. Kena pandai memilih lah sikit yer.
Ikan Siakap Masam Manis Buah Bacang. Istimewanya buah bacang itu sendiri lah, menimbulkan rasa masam pada kuah dan kuahnya memang dimasak masam manis pun. Jiran yang bagi ikan siakap ni yang dah dipotong macamtu, kalau tidak pasti kitorang goreng seekor terus.
Kari Terung. Best kan makan terung
Ayam Goreng Najwa. Dibelanja oleh Azizi time dia ikut pergi PARAM
Buah mempelam. Enak menjadi aksesori di dalam budu. Ada nangka seketul. Hehe!
Kerabu Sayur dan Ikan.
Kuih Apam Balik sebagai pembuka selera
Air Tebu sudah semestinya
Dan air ni. Sorry tak tahu nama. Beli di PARAM 1 bungkus. Sampai beku letak dalam peti ais. Ada pelbagai campuran buah.
wow OHSEM..cedap2x..terlio dah nih
ReplyDeletemakanan berbuka mestinya ohsem..semua nak makan org kata..:)
Deletesedapnyaaaaaaaa errah masak semua ke ???
ReplyDeletewahhh menantu pilihan nie ;))
haha..nak tergelak akak cakap gitu..jadi asstant je kak..tp insyaallah boleh buat.
Deletedalam banyak2x nie ikan siakap adalah paling best kalau nak diratah....hehehe
ReplyDeleteaah..mmg best kan sampai dgn kepala2 best ratah..hehe
Deletedap nye ayam goreng najwa.
ReplyDeletedap dap..hehe
Deletesedap2 semua makanan! ;D
ReplyDeleteLama dah tak makan tomyam, teringin pulak -.-
thanks..sedap2 walau ringkas jer..kita pun lama gak ni..ini last makan tomyam..hehe
Deletewahh..walaupun bukan bulan puasa, tapi siakap tu, mmg menguda nur tau..!
ReplyDeletesiakap bila2 masa bt teliur kan..
Delete