Wednesday, August 1, 2012

Ayam Goreng Crispy Warisan

Assalamualaikum

Petang-petang macamni rasa nak share resepi je dekat korang semua. Jom kita tengok apa yang ada. Resepi   AGAR-AGAR BUIH BERKUAH nanti dulu yer. Tak sempat banyak sangat step yang nak koba (bagitahu)..hehe
Actually Ayam Goreng Crispy ni sangat mudah nak buat jika ada SECRET RECIPE di bawah ni
 Tepung Berempah Warisan. Sedap sangat dan sesuai untuk goreng ayam, ikan, udang or apa-apa lah yang korang suka. If berminat boleh contact nombor di atas.
Kenal dengan Tepung Berempah Warisan ni sebab sepupu i jual ni dekat Johor. Time pergi sana, mama i dah beli banyak-banyak buat stok untuk puasa.hehe

Cara dia pun mudah. Dekat plastik atas pun dah tulis siap-siap camana kan. Tapi sebab i degil i nak tunjuk jugak. Mana tahu korang berminat kan. Rasanya macam ayam goreng yang beli dekat pasar malam or lagi sedap dari pasar malam. Kalau beli dekat pasar malam kadang ada rasa masin, tapi yang ni rasanya cukup-cukup rasa. Tak masin, tak manis dan memang nice dengan selera i. Nenek i pun dah suka guna tepung ni. Mudah, Murah dan juga Jimat Masa.
 Telur 2 biji. Fungsi telur ni nak bagi rangup dan juga bagi melekat ayam dengan tepung
 Kalau ikut cara penggunaan tepung ni, siap suruh letak halia dan bawang putih tapi i letak telur sahaja. Itupun dah cukup sedap.
 Dah perap ayam dan ikan tadi, lepas tu terus celup ayam dan ikan dengan tepung dan terus goreng dengan minyak yang panas. Ikan Goreng Celup Tepung Berempah Warisan. Semestinya sedap..!
Ini pula Ayam Goreng Crispy Warisan nama diberi. 

Mudah kan. Sekali lagi if berminat bolehlah cuba menelefon nombor di atas. 

Thanks for reading this entry...!

12 comments:

  1. wah memang nampak sedap..mane nak beli..mesti kat area port dickdon ni takde.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini yg resepi warisan dekat pek plastik tula yang buat.rasanya dia jual sekitar johor je...tapi xtaula kot da meluas..cubala call num tu

      Delete
  2. Replies
    1. sedak ni..hehe..bagi2 doh krg sini..=)

      Delete
  3. Kebetulan hindangan semalam turut ada ayam goreng tetapi saya mengunakan tepun magik.

    ReplyDelete
  4. woooo..ayam tu mmg nmpk menarikk..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. menarik...tersa mcm makan ayam kfc..hihi

      Delete
  5. errah beli kat kedai ke direct call org tu? cam nak try je..hehe~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. errah beli ngan sepupu..tp dia pun amik dri fmily peniaga ni jgk

      Delete

Thanks for Comment