Saturday, August 4, 2012

Juadah Berbuka Puasa 13 Ramadhan

Assalamualaikum

Hari ni nak update la makanan berbuka puasa hari ke-13. Bulan Ramadhan ni ramai lah orang mencari kelainan dalam memilih makanan kan. Ada yang berbuka di hotel la, restoran la, kafe la dan macam-macam tempat lagi. Cuma bagi family i kitorang selesa dengan masakan yang dimasak di rumah sahaja. Jarang sangat kitorang berbuka puasa di luar.
The Muffins. Chocolate Blueberry Muffin anda Vanilla Blueberry Muffin. Nyum nyum. Sodapp...!
Mak kawan adik i yang buat.
Kuih Puteri Mandi. Kali ni buat warna hijau plak. Plan nak buat onde-onde tapi manisan/gula melaka tak cukup.
Ayam Masak Merah. Kalau dekat kampus, ini lah lauk yang i hadap hari-hari.
Kacang Panjang Goreng Bersama Ayam, Pedal, dan Hati.
Gulai Daging lagi. 
Acar nanas. 
Tembikai dan Telur Masin
Belacan. Muka i dah naik jerawat dek makan belacan banyak sangat. Arghhh, seksa..!
Juadah Mangkuk tingkat untuk bagi orang makan
Sunquick Tropical Fresh With Ice. Air yang best untuk hilangkan dahaga. Lega..!

Makan dekat rumah pun ok kan setanding la jugak makanan dekat hotel tuh. hehe..iyer-iyer padahal nak sedapkan hati. Jeles jugak tengok blogger post gambar-gambar makanan yang sedap ketika berbuka di hotel, restoran dan sebagainya. Tak ada orang nak ajak i ker? Sure i tak membazir. hehe

Thanks for reading this entry...!

8 comments:

  1. assalamualaikum =)

    1st time tgk kuih puteri mandi. comel pulak :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah..camni la kuih dia..senang je nak buat

      Delete
  2. Errah...semalam nur baru je ngap ayam masak merah..tapi xsempat nak snap, sebab kelam kabut gilerr..hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..yeker..errah smlm xsmpt snap sbb letih balik shopping

      Delete
  3. lama tak makan puteri mandi, anyway putera pula tak mandi ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. itula..puteri je yg glamour..kene cri puter jgk ni..hihi

      Delete
  4. sayur campur denGan hati dan pedal tu yang menarik hati la

    ReplyDelete

Thanks for Comment