Friday, August 17, 2012

22 Ramadhan: Mee Kari Ayam dan Kerang, Pindang Ikan, dan Rojak Petis

Assalamualaikum

Pagi-pagi lagi dah update gambo makanan kan.Sila maafkan i ek, sebab tak ada masa nak update sangat sekarang. Banyak kerja lagi ni. Nanti kejap lagi nak bungkus TAPAI PULUT. Tak sabar nak makan raya ni.Sedapnya.!
 Kuih Koleh Kacang dan Kuih Hijau Naung.Nama dia Pulut Tok Haji Serban kan? Ke apa, sumpah tak tahu nama, ni pun google tengok betul ke tak.Haha, tau makan saja.! Mek Saja sungguh...!
 Nekbat, sebab apa payah nak jumpa dekat negeri lain sebabnya ianya berasal dari Pantai Timur. Popular dekat Kelantan, Terengganu dan Pahang. Kalau negeri lain, yang penjual tu mesti orang-orang belah Pantai Timur kan.
 Ketupat Pulut dan Satar Ikan.
 Air Susu Soya Yeos. 
 Lauk Pindang Ikan. Tapi i panggil Singgang Ikan Selar Kuning. Kecik-kecik cinonet jer ikan ni
 Rojak Petis. Kawan mama i kasi masa pergi Bazar Ramadhan
 Sekali je i nak interframe lagi ok.!
 Ikan Selar Kuning Panggang Kunyit Manis
Mee Kari Ayam, Kerang, Bebola Ayam, Kek Ikan dan Telur. Hamboih semua nak taip kan. 

Selamat Hari Raya Aidilfitri. Hari ni ramai kan warga kota pulang ke kampung. Like my sayang too. Hati-hati ok semua yang nak pulang ke kampung tu. Ingatlah orang yang tersayang.

4 comments:

  1. wah... awak mengiurkan saya...haha

    ReplyDelete
  2. terasa nak makan ketupat palas le pula

    ReplyDelete
  3. smpai habis puasa, nur xjumpa nekbat dekat sini..huhuh

    ReplyDelete

Thanks for Comment