Wednesday, August 1, 2012

Menu Berbuka Puasa 9 Ramadhan

Assalamualaikum

Terasa diri sekarang macam food blogger la pulak. hehe. Hampir semua post i sepanjang Ramadhan ni asyik cerita pasal makanan jer kan. Sampai ada yang pesan dekat i, jangan makan banyak sangat. hehe. Sebenarnya i tak makan banyak sangat pun, sebab semua makanan tu bagi-bagi kan, dapat kat i sikit jer. Boleh caye ker ni??? Percayalaaaaaaaaaaaaahhhh(Siti Nurhaliza yang cakap tu =)

My dad tak berbuka sekali time ni, dia berbuka bersama rakan-rakan sekerja dia. So, kami makan ala kadar jer la pada hari tu.

Kita mulakan dengan kuih muih.
 Satar Ikan dan Pulut Lepa. Satar Ikan Terengganu always terbaik
 Cekodok pisang still ada lagi. Hari tu bancuh banyak sebab stok pisang pun banyak.Tak habis jadi simpan dalam freeze dan goreng lagi untuk esoknya.
 Roti Sosej Keju kali ni tak kedekut dah. I guna 4 slice keju.huahuahua..meleleh...!Serius sedap, tak caya tanya adik i, 3 hari berturut-turut dia suruh i buat.
 Rojak Buah Sto. Orang Terengganu panggil nilah, tempat lain i tak tahu.
 Serius i cakap lauk nilah yang i duk tunggu-tunggu dari 1 Ramadhan. Akhirnya jumpa juga hari ke-9. Ikan Singgang namanya.
 Gulai Daging Bersama Bendi
 Ikan Goreng dan Ikan Panggang
Tembikai. Makan sejuk-sejuk,segarnya..!
 Rojak Ayam. Feveret seisi keluarga
Air Soya kegemaran i dan family. Asyik air soya je kan, tapi we all tak pernah jemu.

Thanks for reading this entry...!

12 comments:

  1. rojak buah sto..? pertama kali dgr ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah..ni buah setapi or sto..org2 tua suka buat ni..

      Delete
  2. Replies
    1. hehe..lauk biasa je tp sedap dgn selera i

      Delete
  3. roti sosej tu buat camne?.. roti potong 4 segi letak sosej n keju ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah..guna roti 4 segi tu je..letak sosej, letak sos, letak mayonis n then pch2 kan cheese tu.bakar dlm oven..wahh, mabeles

      Delete
  4. satar tu paling Nisa suke,tapi susah nk cari kat sini...huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. anis duk mana? kalau kat ganu ni mmg banyak ada jual=)

      Delete

Thanks for Comment