Monday, August 13, 2012

Puasa Hari ke-18 : Asam Pedas Ikan Patin Tempoyak, Lemang Kijal dengan Serunding Daging dan Akok Terengganu

Assalamualaikum

Lambatnya i ni kan. Orang dah sibuk2 update lauk berbuka hari ke 24, i baru buat-buat sibuk nak up entry minggu lepas. Haha.! Okay dah back date pon i tetap nak cerita journal berbuka puasa i ni. :)
 Lemang oo lemang. Tak raya lagi i dah merasa lemang sedap. Daddy i beli dekat Kijal on the way balik dari Kerteh. Kalau di Kemaman memang famous lah Lemang Kijal ni. Makan pulak dengan serunding daging i ta peduli orang dah. Sedap ..! Rasa lemang pun memang nice, nasib daddy jumpa tempat sedap. kehkeh, daddy tu.!
Kuih Akok made in Terengganu. Ini beli malas buat sendiri.
 Lauk kali ni Asam Pedas Ikan Patin Tempoyak ni jer. Tak ada lauk lain dah. Ikan ayam pun tak dek. Besederhanalah kita yer.
The makanan-makanan's. Part budu dan ulam tu wajib.!
Air Jagung Seksi .! I buat ni. Bukan sebarang jagung, ada isi jagung manis dalam tu okay. Semestinya sedap air tangan i.Haha.!

***Eczema naik lagi, aduh cane nak raya ni. !

5 comments:

  1. Replies
    1. hehe..nampak makanan semua mnyelerakan kan.lapar katakan.hehe

      Delete
  2. Asam Pedas Ikan Patin Tempoyak is de best!! wa suka maaa ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka jugak tp kuah jela..ikan xmakan hehe

      Delete
  3. perghhhh..air jagung seksi tu, mmg seksa tekak menahan melihatnya..!

    ReplyDelete

Thanks for Comment