Assalamualaikum
Hamboih bukan main banyak lagi nama biskut ni ek. Kalau i, i panggil biskut bunga cina jer tapi ada orang namakan bunga dahlia lah dan juga semperit. Dulu i ingat semperit ni camalah ropenyer, rupanya biskut yang sama jer. Tapi suka lagi nama Dahlia, ala-ala feminin gitu kalau Semperit macam sembel** jer.hahah
Biskut Dahlia ni biskut pertama i dan mama buat. Cehh, padahal mama i yang adun i tukang penyek-penyek biskut jer.
Biskut Bunga Dahlia yang dah siap bakar. Tapi kan kembang kan. Bunga dia tak cantik macam yang korang buat.
Takperlah, as long as rasa dia sangat sedap. I puji ikhlas ni my mom buat memang sedap, cuma i lah yang duk tekan acuan jadi tak cantik. Senget benget sekali.
Dalam oven. Berdebu sekali nih sebab selang seli bakar dengan Biskut Sagon Resepi Tradisional nenek i. Yang itu nanti i tunjuk. Sedap, macam Sagon yang korang makan yang berdebu-debu tu tapi yang ni kami jadikan biskut. Lagi yummylicious.
Malam nanti maybe buat Biskut Campuran Buah-buahan. Maybe...!kikiki
Thanks for reading this entry...!
sedapnya biskut semperit nih
ReplyDeletewahhh!biskut semperit!Ym sukaaa nieh.hehehe...tapi tu la, Ym pun agak2 fail gak menekan nieh...heheh
ReplyDeleteBESTNYE DIE WAT KUIH RAYE SENDIRI .. KITE MEN TUNJUK2 JE KAT KEDAI .. HEHE
ReplyDeletewah..rjin buat kuih raya..ni pun bole kuih semprit kn?hehe
ReplyDeletennti buat tart nenas plak..hehehe..
ReplyDeleteassalamualaikum Errah...wah sedapnya dah siap buat biskut raya yer...:)
ReplyDeletememang biskut ni mesti ada apabila raya
ReplyDeletesaya pun baru nak belajar buat biskut ni dengan mak..:)
ReplyDeleteesok anis akan mula projek buat bskut semperit jugak..smangat ni..hihi..
ReplyDeleterajinnya dia;)
ReplyDeletebiskut ni dengan semperit sama gak kan errah..?
ReplyDeletenampak sedap~~ :)
ReplyDelete