Tuesday, August 21, 2012

Gubahan Hantaran Sirih Junjung

Assalamualaikum

Kejap lagi nak pergi beraya rumah sanak-saudara pulak. Boleh kira masuk hari raya kedua baru 4 buah rumah sempat beraya. Itu pun rumah sedara-sedara depan rumah ni jer. Masuk hari raya kedua sempat 1 buah lagi iaitu rumah tok saudara yang melangsungkan perkahwinan anaknya. Haa, 4 buah baru tu pergi beraya.  Raya pertama memang tak sempat dah, sorang-sorang datang sekali siap 10 buah kereta. Mana tak mau pengsannnnn. Ramai-ramai ni semua datang nak melawat atuk dan nenek i, tapi rumah i rumah pertama so dorang singgah rumah i dulu. Penuh ramai dah macam tak cukup tangan nak melayan. Sudahnya tak dapat keluar pergi mana-mana pun.
Hari Raya kedua, ada majlis perkahwinan. Actually gubahan sirih junjung ni i yang kena buat, tapi i pergi lambat dalam pukul 12 tengahari jadi nak tak nak mama i la yang buat dan uruskan. So, jom tengok sirih junjung mama i gubah. Takperlah kan asal ada dah la. Pandai i ngelat kan, last-last i sampai jer kena pergi dekat bahagian nasi pengantin pulak. Muka ni wanted betul. Asyik kena jadi orang belakang tabir je kan. But, i like. Best dapat banyak pengalaman. Kata nak buka butik pengantin kan. Hahahahaha, berangan tak salah kan. Ada rezeki, ada usaha Insya-ALLAH menjadi realiti.

5 comments:

  1. NEWEST UPDATE (!) Raya Yang Paling Membosankan ♥ Jom Baca/Komen :)
    http://mynameishafizah.blogspot.com/2012/08/raya-yang-membosankan.html

    ReplyDelete
  2. cantikk..!
    pandailah errah ni...

    ReplyDelete

Thanks for Comment