Sunday, August 5, 2012

Juadah Berbuka Puasa 14 Ramadhan

Assalamualaikum

Hari ke-14, rumah i meriah dengan aneka kuih muih jer. Lauk pauk pulak recycle yang semalam (hari ke-13) punya sebab masak banyak kan. Cuma adalah tambahan satu dua. Kalau tak penuh meja tu silap rumahlah, bukan rumah i tu. hihi
 Otak-otak Terengganu. Lain dari Negeri Johor. Terengganu punya isi ikan yang disalut dengan rempah.
 Satar Ikan. Kali ni beli dekat PARAM Binjai. Taukenye orang-orang yang kitorang kenal so memang tak ada masalah macam hari tu abah beli dekat PARAM Geliga
 Kuih Puteri Mandi pun ada lagi.Just panaskan jer.
 Ketupat pulut abah beli dekat PARAM Binjai jugak. Lagi murah compare dekat PARAM Astaka Bandar Chukai
 Kuih Akok. RM2 untuk 5 biji.
 Ayam Panggang Golek lagi. Patutlah semua dah macam ayam.hehe. Yang ini memang da best. Rasa ayam pun sedap dan sos pencicahnya pun mabeles. Beli dekat Kampung Tempurung, sebelah kampung i jer. Harga untuk 1 ekor ayam ni RM24.
 Gulai Daging beserta tulang gedabak besar.huhu. I kureng sikit gulai-gulai ni, kalau sup laju jer..sruppp srupp..!
 Ayam Masak Merah pun yang hari ke-13. Buat banyak, jadi esoknya tak payah masak dah. Just panaskan dan bleh relax.hihi
 Tambahan menu. Kerabu ikan. Sangat sedap, macam kerabu yang korang makan dengan nasi kerabu tu.
 Tembikai tak pernah lekang di villa kami.hikhik
Air Soya. Selang sehari kot air soya ni. Hari ni pun air soya jugak. Memang sedap

Korang berbuka apa hari ni. Mesti meriah kan. Makan dengan family adalah perkara terindah dalam hidup=)

Thanks for reading this entry...!

5 comments:

  1. sedap2nya..! nur teringin betul kueh akok tu..belum jumpa lagi..huhu

    ReplyDelete
  2. salam ramadhan :)
    wow ! nice menu :D

    ReplyDelete
  3. selamat berbuka & selamat hari raya

    http://memoriessharidz.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. wah
    meriah betul berbuka nih

    ReplyDelete
  5. makan dengan family mmg seronok~ :)

    ReplyDelete

Thanks for Comment