Friday, August 3, 2012

Latest D.I.Y Project : Poppy Flower

Assalamualaikum

Hari Raya Aidilfitri is just around the conner.! Are u ready for that? huahuahua..me, biasa-biasa saja. Always be a last minute person mencari segala baju, tudung dan kasut. But, adik bongsu i biasalah dah beli segala keperluan dia kan, budak-budak mana boleh lambat.


Dah beli one jubah untuk dia, the bunga-bunga jubah tu biasalah dia kan design sekitar bahu dan atas-atas tu saja kan. Bawah pula kosong. Kalau pakai tudung memang tenggelam habis la design bunga dan labuci dekat sekitar leher tu.

Mulanya tak kisah lah kan sebab cantik jer baju tu tapi lepas jiran sebaya dia ni duk bagitahu baju jubah dia banyak bunga dekat lengan dengan bahagian pinggang and so on, mulalah dia pun nak bunga-bunga jugak.

 Disebabkan kakak ni baik hati nak menggembirakan hati adiknya, so gagahkan jugak diri ni buat bunga sendiri. Cuba google bunga yang senang buat dan ini antara bunga yang paling senang. Potong , layurkan api, gam dan siap...!
 Kali ni version Black & White. Suka plak dengan tone warna ni.
 Satu ni sesat. Sebab geng dia kena terbang di angin.hehe
 Sangat jimat sebab i guna tudung hitam time i pergi PLKN dulu. Tebal kainnya. Tapi bila tengok gambar dalam google, ramai guna kain chiffon untuk tampak soft  and sweet gitu. Takpelah dik, tengok lah nanti bila i dah jahit dekat jubah cantik ke tidak.=)
Jenis poopy flower ni i buat 10 kuntum saja. Ada buat bunga jenis lain jugak. Will mix and match the flower.

So, stay tune untuk melihat hasilnya. Much love...!
Thanks for reading this entry...!

6 comments:

  1. entri ni menarik saya untuk baca blog ni dan jadi follower...

    salam perkenalan~

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks cik ross..salam perkenalan jgk

      Delete
  2. Rajinya errah..kakak yang baik.. :)
    nanti boleh jahit untuk nur sekali..
    wakakakakakakaka.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..rajin campur malas ni..kalau rajin macam2 nak bt

      Delete
  3. Replies
    1. thanks en tapi..boss memang cunnss..haha

      Delete

Thanks for Comment