Saturday, July 14, 2012

First Time Melukis Kartun...! Ok ke Ko???

Assalamualaikum

Dikerah tenaga oleh Najwa dan Qasrina yang menyuruh i untuk melukis kartun-kartun ni..Lawak ok..I ni bukan berseni sangat..Kalau suruh i gubah something i boleh la but nak melukis bagai ni i tak pandai..Lagi-lagi kalau melukis kartun orang...Kelemahan i memang tak pandai melukis imej bentuk manusia ni..Memang tak perfect..Cacat sebab tangan dan kaki tak reti nak buat..haha..

Ok, layan jelah gambar-gambar kartun yang i lukis malam semalam dan baru sebentar tadi..Jangan gelak tau..:p
Kartun Ana Muslim request by Qasrina.
Kartun muslimah request by Najwa
Kartun Sailormoon also Najwa yang request..
I just follow je gambar kartun yang dah ada..Mana i pandai kalau nak guna imaginasi i sendiri..Tak kreatif. Nanti petang dorang dah siap cop nak suruh i lukis apa..Matilah i..Nak tidur la camni...hehe

Camana korang..Ok tak??hehe..Kena belajar ni nanti cara-cara nak melukis dengan lebih baik..I minat jugak but kadang-kadang malas nak hadap...

Thanks for reading this entry...!

20 comments:

  1. percubaan yang baik dear :) cuba lagi..sampai berjaya..nanti kalau lama2 tu boleh la lembut tangan tu nak lengok2 melukis...hehe..


    good luck dear :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear...saja-saja je ni isi masa terluang...

      Delete
  2. ^_^

    Follow
    http://sasaumovie.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. hoho. kire ok la ni kalau utk org tak berapa nak berseni. Hana pun sama la. 'tangan bangku' kihkih~ org lidi pun takberapa nak jadi =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..cuba la praktis..ni saja2 buat..dah lama xmengasah bakat yang tak berapa nak ada ni..:p

      Delete
  4. Replies
    1. kartun tu memang dah comel..errah bt tu comot

      Delete
  5. eh lawa laa, memang talented :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke kak..hehe...ni semangat lagi rasa nak lukis macam-macam ni..thanks..:)

      Delete
  6. Replies
    1. iyer ke..ni msti kes lupa pakai spek ni ...:)

      Delete
  7. lawanya lawanya lawanya lawanya.

    ReplyDelete
  8. cantikk
    ada juga errah bakat kann
    akk nie melukis ke laut sokmo ekekek ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum cuba belum tahu kak..ntah2 kemain lawo nanti..eheh

      Delete
    2. Sebenarnya, ikutkan hati, x Ko pun tpi langsun x cantik...

      Delete
    3. Sebenarnya x Ko pun tpi langsung x cantik...

      Delete
  9. comel.. hehe.. kalo ejulz buat mata ntah kemana telinga ntah kemana. hehe


    Hadiah menarik;
    TEMPAT PERTAMA : Barang Sophie Paris bernilai RM50 dan ke bawah.

    TEMPAT KEDUA : Barang Sophie Paris bernilai RM 25 dan ke bawah.

    TEMPAT KETIGA : Barang Sophie Paris bernilai RM15 dan ke bawah.


    Kalau sudi join segmen pertama ejulz k..
    http://kampung-kameq.blogspot.com/2012/07/segmen-menangi-hadiah-sophie-paris.html

    ReplyDelete
  10. alololo...comei je errah lukis..ada bakat ni.. :)
    nur tgn kayu..hihi...<---ade ke tgn kayu..?

    ReplyDelete

Thanks for Comment