Assalamualaikum
Salam 5 Ramadhan. Sekejap je kan dah masuk hari ke-5 umat Islam berpuasa di bulan Ramadhan. Hari ini apa juadah berbuka korang? Mama i buat sup daging petang nanti. Aduhai tapi dah menumis dah rempah sup tu. Sungguh tertusuk hidungku ni sekarang. Wangi yang amat.
Hari kedua berpuasa, menu dekat rumah i simple as ABC. haha. Kerana 1 family penat, my mom just buat mee goreng jer. Lauk gulai daging time iftar 1 ada lagi, so panaskan saja dan masakkan nasi. Senang, rumah i ni jenis tak semenggah sangat nak makan apa. Jenis makan saja apa ada depan mata. hehe
Pengat pisang pemanis mulut
Roti bakar
Bersalut 4 jenis jem ni. Memang jem la.
Nekbat sohor dari Terengganu. Main menu 1 jer, tapi appetizer kemain dua tiga jenis
Mee goreng 2 bungkus untuk 4 orang. My dad je makan nasi sebab dia berbuka mesti makan nasi
Hiasan di pinggan dan ulaman di mulut
Mee goreng 2 Ramadhan
Makan pulak bersama keropok keping Terengganu. Sedap, nipis je.
Dan Air Soya yang selalu dihatiku.
Petang ni nak buat puding agar buih berkuah. Tapi mama i nak buat puding karamel. So, mana dessert yang akan menang? Kita tunggu sajo la angin rajin petang nanti..hehehe
Thanks for reading this entry...!
pengat pisang menggoda patik..hehehee..btw..errah asal ganu ke?;)
ReplyDeletememang sedap pengat pisang ni..seperiuk mama errah buat..aah orang ganu..=)
DeleteErrahhh.! terliur nih..!
ReplyDeletemana masak lemak ayam errah..
xsangka tersama resepi ye semalam..hihih
haha..sabo cik nur..nanti kuor la ayam masak lomak tu..kekeke
DeleteNekbat Sohor...cam best jek..ada ke jual kat bazar
ReplyDelete