Thursday, July 19, 2012

Jeruk Dari Penang || Macam-Macam Ada

Assalamualaikum
 Pernah tengok jeruk berwarna-warni macam ni? Ya, ini semua dari negeri Pulau Mutiara nun jauh di utara.Anak angkat mama i yang bagi petang tadi.
Yang heran bin ajaibnya tadi petang pukul 2.55 , i blogwalking i ternampaklah post dari BukanSayaDisini tentang JERUK PENANG YANG SEDAP ni. Macam menarik sebab tak pernah makan kan.Tengok sajalah komen i tu.Tup tup petang ni i betul-betul dapat merasa jeruk ni. Macam tak percaya pulak kan.Thanks abang angkat dan family.hihi
 Dapat 2 plastik aneka jeruk ni.Ada juga buah pala yang kering.Kegemarn ni.=)
 Ok, mengancam tak warna dia.Macam-macam ada.Ada buah mangga, buah pala, buah kedongdong, buah ceri, buah betik, buah kelubi, sengkuang dan banyak lagi lah. Ada satu yang masam sangat i tak tahu buah apa tu.I cakap dekat ma i plum,kakaka..padahal diri sendiri pun tak tahu buah apa.
Yeah...jom makan.Memang sedap bagi penggemar jeruk dan asam macam i.

Thanks for reading this entry..!

7 comments:

  1. pernah makan jeruk dr penang mmg sedap..klu ada jual online rasanya nak order aje

    ReplyDelete
    Replies
    1. itula..tp kelakar plak dngar jeruk on9..haha..boleh buat nih..

      Delete
  2. sedapnye!bile pegi penang mesti bile jeruk ni.tp tukang beli tak boleh mkn.sempot!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke cendol..rezeki rumah errah kot ari ni..errah lak kalau makan jer mesti trus bersin..hehe

      Delete
  3. kecur liur..nasib baik ada jeruk menia dalam peti sejuk, smbil baca ni, mkn jeruk menia..sedap..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa jeruk menia tu?xpernah dengar la..

      Delete
  4. Salam Persahabatan,
    Bertukar-tukar paparan banner bersaiz 125px X 125px sesama rakan blog di seluruh negara boleh dijadikan media persahabatan dan juga mempromosi blog atau laman web masing-masing.

    Silalah kunjungi blog kami di : http://www.blog.nik.my/index.php?id=39

    Terima kasih.

    ReplyDelete

Thanks for Comment