Monday, July 16, 2012

Nasi Kerabu Sedap di Tengah Bandaraya Johor Bahru

Assalamualaikum
Siapa kata tinggal dekat Johor Bahru tak boleh jumpa nasi kerabu yang sedap tu memang silap lah...Yang penting korang kena pandai lah jalan-jalan cari makan.I punya selera kalau Western ni kureng sikit, i prefer jenis masakan kampung or tradisional punya..I bukan orang bandar u nak demand makanan barat ni semua..Tapi i makan jugak cuma tak lah selalu kan..

LOKASI
Kedai nasi kerabu di betul-betul di hadapan Persada Johor or Hotel Puteri Pacific..Warung lah kot orang JB panggil.Kedai ini terlindung sikit sampai i dah bertahun dekat JB pun baru perasan kewujudan kedai ni...

Nanti i sambung lagi yer..I nak pergi berkebun pulak..Kan tak makan i bulan puasa ni..haha..over tau..!

Thanks for reading this entry...!

17 comments:

  1. memang nampak sedap pon. my favourite ni nasik kabuu :)

    ReplyDelete
  2. dekat sebelah TNB tu ke ? or TM ? tak ingat la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lebih krg la tu..errah pon xingt tm ke tnb ..tp adalah sebelah dia tu

      Delete
  3. eheh. lapau pulak ase tgk nasi kerabu ni. lama juga tak mkn. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la ngan errah...kat tmpt errah ni br dpat jmpa nasi kerabu best2

      Delete
  4. yg bhagian belakang persada tu ke? yg ada jual gear box sup tu ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. depan je yanag..antara persada ngan hotel tu..ada kt seberang jalan

      Delete
  5. Nice.... sekali pandang memang menarik....warna nasik tu buat rasa nak makan je skang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya juga menarik...btl tu lau nk makn nasi kerabu lau yg biru ni xde macam xkene plak kan

      Delete
  6. sedapnya nmpk..adelak bunga kantan, tntu aroma dia mengancam..!

    jauh sgtlah errah..hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. yerp..sedap...ulam2 dia guna mmg best

      Delete
  7. bulan posa ni dia jual tak...dh lama teringin nak kerbu kat tgh jb ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaf..xthu pulak..sbb skrg duk kampung dah

      Delete
  8. nama warung ni Warung Pokok Ceri....ada entri dlam blog saya

    ReplyDelete

Thanks for Comment