Friday, July 27, 2012

Menu Berbuka Puasa 6 Ramadhan

Assalamualaikum

Selamat petang semua. Hari ni i bersiaran agak lambat sedikit banyak kerja-kerja rumah yang perlu dibereskan.hewhewhew. Sepanjang Ramadhan ni entry pasal makanan jer i letak kan. Maaflah hanya itu saja idea yang i dapat share dengan korang. Ni kan time bazar ramadhan dah buka, so kira i ni penjual bazar la bagi korang nak pilih-pilih makanan.hakhak,iyer-iyer je kan padahal semua menu rumah i biasa-biasa je, tak curlass macam korang makan. So kampung...!

But, kekampungan i nilah yang buat i segempal ni.haha.
Sup Sayur Suhun dan Fucuk Bersama Udang dan Bebola Ikan. Amboi kemain panjang.  Ada orang panggil suhun masak pedas or suhun masak air.
Ikan Panggang sedap dicicah dengan budu
Ikan dan ayam goreng memang tak boleh tinggal
 Ulam-ulaman. Timun batang kecik sedap krup krap je makan. Tak ada ni kami pandang nasi sebelah mata jer..haha
 Duriaaaaaannnnnnnnnnnnnnnnnn. Mana boleh berpisah.
 Telur rebus dan telur masin. Feveret i tu telur masin. Pernah jadi pengedar telur masin dolu-dolu.kekeke
Argghhh..asyik dia ja interframe..!
 Nekbat lagi. Hari ni pon ada nekbat jugak. Sorry, kami tak pernah puas.
Minuman berbuka. Susu HL Marigold. Kurma Waseem Yusof Taiyoob dah habis, so ini yang baru
 Air Kelapa Muda Pandan. Kait belakang rumah jer.

Alhamdulillah ada juga rezeki kami. Insyaallah rumah i tak pernah membazir, buat pun cukup-cukup je dan semestinya semua habis. 

Selamat berbuka puasa korang..!

Thanks for reading this entry..!

8 comments:

  1. sedapnya air kelapa tuuuuuu...!
    seronok umah di kampung, nak ape boleh petik je..
    umah teres mcm nur ni xboleh tanam pokok kelapa....huhuhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah nur..mmg seronok..nak apa amik jer..hehe

      Delete
  2. senangnya nak minum air kelapa..cuma ambik belakang umah..kat sini kena beli 2 biji dah 7 hinggit

    wow suka makan durian ek..makan budu pun dengan durian..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke kak..kami xpenah beli yang camtu.kalau teringin pun beli yang rm1 dalam gelas tu je

      Delete
  3. Replies
    1. banyak ke.lauk 1 je..sampingan tu yg banyak..hehe

      Delete
  4. Wow,sedap2nyer menu berbuka puasa...;)budu+durian...best2!

    ReplyDelete
  5. ala nak tingin la nak rase nekbat tu..terliur dah nih..wah minat betoi durian ek.Jom pi perak.

    ReplyDelete

Thanks for Comment